IGRAČ AL ITTIHADA

Benzema oštro demantirao da želi nazad u Evropu: "Sve su to lažljivci"

Bivši francuski reprezentativac i dobitnik Zlatne lopte odlučio je prekinuti sve te glasine

Karim Benzema. Platforma X

H. J. I.

24.2.2024

Karim Benzema ove je sedmice u utakmici Al Ittihada u Azijskoj ligi prvaka postigao prvi autogol u karijeri, ali onda se iskupio asistencijom, a njegova je ekipa pobijedila uzbekistanski Navbahor 2:1. 

Prekinuo glasine

Iako se ove zime naveliko pisalo o njegovoj želji za povratkom u Evropu, ostao je u Saudijskoj Arabiji.

Bilo je izvještaja kako mu je klub čak zabranio dolazak na pripreme u Dubai nakon što je prerano otišao na novogodišnji odmor pa kasnio na okupljanje uoči nastavka sezone. Već je stajao posla trenera Nuna Espirita Santa, a pisalo se da se sukobljava i s njegovim nasljednikom Marcelom Galardom (Gallard).

Bivši francuski reprezentativac i dobitnik Zlatne lopte odlučio je prekinuti sve te glasine i demantirati da je na bilo koji način nezadovoljan u Saudijskoj Arabiji ili da je u sukobu s klubom i trenerom.

"Nemam problema ni s kim, sretan sam"

- Vratio sam se i sad mi je bolje. Priča o mom odlasku nije istinita i sretan sam u Saudijskoj Arabiji - rekao je 36-godišnji napadač novinarima. 

- Nemam problema s Galardom, a svi koji govore da se želim vratiti u Evropu su lažljivci. Nemam problema ni s kim, a što se tiče mog odsustva, pitajte trenera, bio sam spreman za pripreme.

Benzema nije bio u sastavu Al Ittihada na prve tri utakmice u 2024. godini, ali u nedjelju je odigrao 71 minutu u pobjedi nad Al Riyadhom 2:0, a u četvrtak je odigrao cijelu utakmicu u Ligi prvaka te pomogao klubu da uđe u četvrtfinale. U sezoni je dosad ubilježio 22 nastupa u svim takmičenjima, postigao 12 golova, a protiv Navbahora i šestu asistenciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.