ŠPANSKI STRUČNJAK

Gvardiola o izopćenoj zvijezdi: "Neke stvari ne mogu dopustiti"

On je isti fudbaler, ima istog trenera i način kojim igramo se nije promijenio, radi se samo o njegovoj igri, naglasio je

Pep Gvardiola. AP

N. H.

27.2.2024

Španski stručnjak na klupi Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) izjavio je da će se Džek Griliš (Jack Grealish) vratiti u prvi tim kada popravi igru, prenosi BBC. 

Prošle sezone je Griliš bio jedan od najvažnijih igrača u ekipi koja je osvojila trostruku krunu, a ove je sezone bio starter na samo sedam utakmica u Premijeršipu.

- On je isti fudbaler, ima istog trenera i način kojim igramo se nije promijenio. Radi se samo o njegovoj igri. To je drugačije - rekao je Gvardiola.

Griliš je posljednji start u Premijer ligi imao 30. decembra prošle godine.

- Od prvog dana sam govorio da nam je potreban. On ima poseban kvalitet za naš tim, ali od njega zavisi. Nadam se da će moći igrati dobro u posljednja tri mjeseca - rekao je menadžer Mančester sitija.

Siti se trenutno nalazi na drugom mjestu engleskog prvenstva, sa bodom manje od lidera Premijeršipa, Liverpula.

- Ne mogu dozvoliti fudbalerima tri ili četiri meča da bi popravili igru. Moraju pronaći formu da igraju 20 ili 90 minuta. Ne možete nekome dati tri ili četiri meča da pronađe formu. Šta je sa onih 10 fudbalera koji je imaju? Zar oni zaslužuju da ne igraju. Fudbaleri na treningu moraju ubedijediti sebe da zaslužuju da igraju - dodao je Gvardiola.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.