DOMAĆA LIGA

Posljednje kolo prve faze: Sarajevo juri prvu prvenstvenu pobjedu u novoj godini

Bordo tim ima probleme u ligi posljednjih sedmica i vezao je četiri poraza

FK Sarajevo. FK. Sarajevo

Z. K.

9.3.2024

Tri utakmice 22. kola Win lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas, a to je ujedno i posljednje kolo dvokružnog sistema uoči posljednje faze koja kreće već u narednoj rundi takmičenja.

Dobar start

Pred nama su dva duela u Hercegovini te jedan na Koševu, a program počinje u 13 sati kada će Široki Brijeg dočekati ekipu Sloge iz Doboja.

Iako je za svoje standarde Široki Brijeg imao vrlo lošu prvu polusezonu, dobar start drugog dijela donio je ekipi s Pecare mogućnost da danas eventualnom pobjedom zakorači u borbu za Evropu. Upravo je Sloga rival, ekipa koja se nalazi na petom mjestu sa četiri boda više od Širokog tako da je jasno koliko je ovo važan duel za oba tima.

Tri sata kasnije počet će hercegovački okršaj GOŠK-a i Posušja. Sve što važi za Široki Brijeg, važi i za Posušje koje se može potajno nadati borbi za Evropu u slučaju eventualne pobjede.

S druge strane, GOŠK-u su bodovi neophodni u borbi za opstanak i gubitak bodova danas značio bi još teži posao za Gabeljane u nastavku sezone.

Najuzbudljivije bi trebalo biti od 18:30 kada će Sarajevo na svom terenu dočekati Igman Konjic. Bordo tim ima probleme u ligi posljednjih sedmica i vezao je četiri poraza, tako da je trijumf danas i više nego neophodan.

Bez igrača

Za Sarajevo danas neće nastupiti suspendovani golman Dejan Iliev, kao i zimsko pojačanje Anes Krdžalić. Upitan je nastup i Eldara Mehmedovića.

Tabela. Sofascore

Utakmica Sarajevo - Igman se igra u na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 18:30 sati uz direktan TV prijenos na Arena Sportu.

Nakon ovog kola, bit će i zvanično poznat raspored posljednjih 11 utakmica u šampionatu. Svako protiv svakoga igra još jedan meč.

Raspored današnjeg programa:

13:00 Široki Brijeg - Sloga (Arena Sport)

16:00 GOŠK - Posušje (Arena Sport)

18:30 Sarajevo - Igman (Arena Sport)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.