KUP BIH

Mateo Musa ponovo priredio sudijsku lakrdiju u duelu Sarajeva i Borca, igrači se povukli s terena

Glavni krivac za takvu odluku bio je Mateo Musa, arbitar na ovom susretu, koji je radio sve osim dijelio pravdu

Detalj sa utakmice Sarajevo - Borac - Avaz
Detalj sa utakmice Sarajevo - Borac - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

13.3.2024

Fudbaleri Sarajeva napustili su teren pri prednosti za Borac rezultatom 1:2 u uzvratnom meču Kupa BiH. Glavni krivac za takvu odluku bio je Mateo Musa, arbitar na ovom susretu, koji je radio sve osim dijelio pravdu!

Sarajevo je bolje započeo utakmicu. Prijetili su preko Mustafića, poslije odličnog prodora Hasića, a onda i preko Kjeremeha (Kyeremeh), koji je zaobišao golmana Miloševića, ali mu je Jokić izbio loptu s linije.

Kazna za sve promašaje stigla je u 23. minuti, kada je 17-godišnji Stefan Marčetić sjajnim udarcem matirao golmana Rogića udarcem sa nekih 18 metara.

Imali su priliku Banjalučani i poduplati prednost deset minuta kasnije, kada je Enver Kulašin zaobišao golmana Rogića, ali pogodio stativu iz jedne nezahvalne situacije.

Na sljedeću ozbiljnu priliku čekalo se do 54. minute, a u toj situaciji je dosuđen penal za domaći tim. Mustafića je nakon jednog dobrog poteza unutar šesnaesterca pokupio Herera, te je sudija Mateo Musa dosudio penal za bordo tim.

Hamza Čataković je preuzeo odgovornost i donio poravnanje bordo timu.

Međutim, nije njihova radost drugo trajala. Vuković je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu za Marčetića, a napadač Borca ponovo se najbolje snašao u šesnaestercu i glavom s peterca pogodio mrežu za novo vodstvo Banjalučana.

U 64. minuti dogodio se možda i ključni trenutak na utakmici. Brazilski napadač u dresu Sarajeva Renan Oliveira je frustriran jer ga je vukao jedan od protivničkih igrača udario laktom u lice Jokića. Musa mu je pokazao direktan crveni karton i Sarajevo je u posljednjih 30-ak minuta moralo igrati s igračem manje.

Većinom se sve svodilo na ta fauliranje i čarke na terenu, a sve je kulminiralo kada je četvrti sudija Luka Bilbija pokazao da će se utakmica produžiti samo pet minuta.

Nakon toga, sviran je i jedan faul kapitenu bordo tima Đuričkoviću, nakon čega su odlučili napustiti teren.

Borac je tako prošao u polufinale Kupa BiH, a sada se očekuje reakcija Saveza, klubova i svih nadležnih zbog ovakve lakrdije koju je ponovo priredio Mateo Musa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.