KUP BIH

Široki Brijeg slavio u golijadi protiv Veleža i čekirao kartu za polufinale

Širokobriježani su posljednji polufinalista Kupa BiH, nakon što su već Zrinjski, Borac i dobojska Sloga osigurali plasman

Široki Brijeg: Slavili i u revanšu. NK Široki Brijeg

N. H.

14.3.2024

Fudbaleri Širokog Brijega slavili su u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH na stadionu "Rođeni" protiv Veleža rezultatom 2:3, te su se tako plasirali u polufinale ukupnim rezultatom 3:5.

Širokobriježani su posljednji polufinalista Kupa BiH, nakon što su već Zrinjski, Borac i dobojska Sloga osigurali plasman. 

Gosti su došli u vodstvo nakon osam minuta igre kada je Marin s lijeve strane ubacio, a Činedu (Chinedu) dobro pratio i sa dva metra pogodio.

Poduplali su prednost 12 minuta kasnije, kada je Marin tražio Kpana, a Šturm je loše procijenio loptu, pa je krilni igrač gostiju sam krenuo prema golu Veleža i rutinski prevario golmana. 

"Rođene" je u igru u 34. minuti vratio gruzijski krilni napadač Gulijašvili (Guliashvili) sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. 

Gruzijac je svojim novim golom u 43. minuti donio poravnanje u ovom susretu i nadu fudbalerima Veleža da mogu doći do velikog preokreta. 

Ipak, taj rezultat je ostao do pred sami kraj susreta kada je Lukić pogodio s bijele tačke za pobjedu Širokobriježana. Vrijedi napomenuti da je Velež utakmicu završio s igračem manje, pošto je Domić dobio dva žuta, odnosno crveni karton. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.