PROVEDENA ANKETA

Navijači Reala podijeljeni oko toga da li se treba Modriću produžiti ugovor

Real Madrid je prošli mjesec poručio kako će odluku donijeti na kraju sezone

Luka Modrić. AP

FENA

16.3.2024

Oko 58 posto simpatizera Real Madrida smatra kako bi uprava kluba trebala produžiti ugovor reprezentativcu Hrvatske Luki Modriću, pokazala je anketa španskog portala Bernabeu Digital objavljena u petak.

Modriću, 38-godišnjem veznom igraču, ugovor ističe za tri i pol mjeseca. Bernabeu Digital, portal specijaliziran za vijesti o Real Madridu, proveo je putem svoje internetske stranice anketu u kojoj je tokom dana prikupljeno nešto više od 220 glasova.

Oko 58 posto njih izjasnilo se u korist produženja ugovora jer Modrić "još uvijek može doprinijeti ekipi".

S druge strane 42 posto anketiranih smatra da mu uprava nakon 30. juna ne bi trebala dati novi ugovor zbog "njegovih godina i jer je potrebno pružiti priliku mladima".

Real Madrid je prošli mjesec poručio kako će odluku donijeti na kraju sezone.

"Kraljevski klub" je vodeća ekipa španskog prvenstva, a u četvrtfinalu Lige prvaka igrat će protiv branitelja naslova Mančester sitija. U januaru je osvojio Superkup pobjedom nad Barcelonom i ispao u osmini finala Kupa od Atletico Madrida.

Trener Karlo Anćeloti ove sezone priliku daje mlađim igračima na sredini terena u skladu s klupskom politikom podmlađivanja ekipe. Modrić je ove sezone učestvovao u 36 utakmica, često ulazeći s klupe za rezerve. Za Real Madrid je od ljeta 2012. odigrao 520 utakmica i osvojio 24 trofeja, prenosi Hina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.