NAKON NAPADA NAVIJAČA

Fenerbahče zaprijetio istupanjem iz turske Superlige: Šta to znači za Džeku i Krunića

Objavili su da će se 2. aprila održati vanredna sjednica Skupštine kluba

Edin Džeko. Platforma X

N. H.

19.3.2024

Turski velikan Fenerbahče objavio je na društvenim mrežama da čelnici kluba razmišljaju o istupanju iz turske Superlige. 

Nakon pobjede nad Trabzonsporom (2:3) tokom vikenda, igrači istanbulskog kluba napadnuti su od strane huligana. 

Predsjednik kluba Ali Koč (Koc) dao je ostavku na poziciji predsjednika Udruženja klubova Superlige nakon tog incidenta. 

- Dao sam ostavku na poziciju presjednika Udruženja klubova. Od sada će Fenerbahče sam odlučivati o svojoj sudbini. Od danas prekidamo veze. Ako treba otići ćemo u niži rang. Kada donesete ovakvu odluku izbacivanje u niži rang je odmah u opticaju. Bolje je umrijeti jedan dan, nego umirati svaki dan. Ako treba igrat ćemo sezonu i otići - kazao je Koč.

Objavili su da će se 2. aprila održati vanredna sjednica Skupštine kluba, na kojoj će se raspravljati o narednim radnjama nakon događaja u susretu protiv Trabzona.

Podsjećamo, neki od igrača su se sukobili sa huliganima, dok je hrvatski golman Dominik Livaković dobio udarac u glavu. Na svu sreću, bh. reprezentativci, Edin Džeko i Rade Krunić, prošli su bez ikakvih povreda, iako se Edin nalazio na terenu kada je započeo haos.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.