VIDNO RAZOČARAN

Zeljković nakon surovog poraza BiH: Ovaj će se pamtiti kao jedan od najbolnijih

Moramo iz ovog poraza izvući pouke i pripremiti se za ono što nas očekuje u narednom periodu, dodao je

Zeljković: Optimističan oko budućnosti. N. Šaljić / Avaz

N. H.

22.3.2024

Nakon što je Bosna i Hercegovina na veoma surov način ispala u polufinalu baraž, oglasio se i predsjednik Fudbalskog saveza Vico Zeljković. 

Podsjećamo, reprezentacija BiH je izgubila rezultatom 1:2 od selekcije Ukrajine, nakon što smo primili dva pogotka u kratkom razdoblju pred sami kraj susreta, te tako ostala bez šanse za plasman na Euro.

Zeljković je u svojoj objavi na društvenim mrežama poručio da je razočaran zbog poraza i da će ovaj biti jedan od najbolnijih u historiji. 

- Nažalost, ni peti pokušaj da se preko baraža domognemo velikog takmičenja nije bio uspješan. Ovo je poraz koji ćemo sigurno pamtiti, kao jedan od najbolnijih zbog načina na koji se desio. Ipak, ova utakmica je pokazala i nešto pozitivno, a to je da BiH ima mlad i perspektivan tim, koja ima svijetlu budućnost. Bilo je u prethodnom periodu mnogo sumnji u kvalitet, ali su igrači večeras pokazali da je to bilo neopravdano. Moramo iz ovog poraza izvući pouke i pripremiti se za ono što nas očekuje u narednom periodu - poručio je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.