BOLAN PORAZ "ZMAJEVA"

Kako su Ukrajinci pobijedili BiH: Zvijezda Serije A je "predvidjela" onakav kraj

Naša selekcija je vodila do 85., a onda u razmaku od tri minute primila dva pogotka i ispala iz baraža

Malinovski: Najava meča došla u centar pažnje. N. Šaljić / Avaz - Sport.ua

E. Ć.

22.3.2024

Fudbalere Bosne i Hercegovine nećemo gledati na Evropskom prvenstvu ovog ljeta u Njemačkoj.

"Zmajevi" su sinoć nakon preokreta i šokantne završnice - primili su dva gola u razmaku od 85. do 88. minute - izgubili od Ukrajine u Zenici.

Pad u finišu meča

Dobro su izgledali na terenu, ali ih je pad u finišu meča "došao glave". Utjecale su na to i povrede Amara Dedića i Anela Ahmedhodžića, ali i fizička sprema.

Ukrajinski veznjak i član italijanske Đenove Ruslan Malinovski (Malinovskyi) je u najavi utakmice rekao za ukrajinske medije kako "Bosna i Hercegovina pada u finišu meča, te da je to možda njihova šansa". 

- Spremamo se za odlučujuću utakmicu. Svi su dobro raspoloženi. Postoje faze odbrane i napada, standardi – mi praktikujemo te momente. 

Prije svega standard situacije, jer su jako bitni, poslije njih se daju mnogi golovi. Ono što smo primijetili je da Bosna i Hercegovina prima golove u finišu utakmice tu padaju, možda je to naša šansa - rekao je Malinovski prije susreta u Zenici.

Ispunila mu se "želja"

Malinovski je prije utakmice imao jednu želju, da ne bude penala.

- Nadam se da neće biti penala. Svi moraju biti spremni jer to je jedna utakmica i svašta se može dogoditi. Momci su vrlo odgovorno pristupili izvođenju jedanaesteraca, svi su postigli dobre golove - rekao je Malinovski, prenosi "Sport.ua".

Inače, Malinovski je bio rezervista sinoć. Priliku za igru dobio je u 76. minute, a s klupe je ušao i junak Ukrajinaca Roman Jaremčuk (Yaremchuk), koji je dao gol i asistirao.

Na kraju nije bilo penala. Ukrajina je pobijedila u regularnom dijelu utakmice i otišla u finale baraža gdje će igrati protiv Islanda.

Podsjetimo, BiH je povela u 57. minuti autogolom Mikole Matvijenka (Mykola Matviyenko). Ukrajinci su izjednačili preko Jaremčuka u 85., a preokrenuli su golom Artema Dovbika (Dovbyk) u 88. minuti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.