ISTJEČU IM UGOVORI

Pijaca slobodnih fudbalera će naljeto imati bogat izlog: Paklen tim "otpisanih" igrača koji bi napadao titule

Brojne zvijezde naljeto ostaju bez klubova. Dajte mi sve starce i osvojit ću Ligu prvaka, rekao je jednom Murinjo

Sjajan tim od slobodnih igrača. AP / NFSBiH / Screenshot

31.3.2024

Kako se kraj sezone primiče, sve više se priča o transferima fudbalera. "Velike ribe“ jedu one male koje im ne mogu parirati s novčanim ponudama za brojne zvijezde. Uglavnom ti manji klubovi pokušavaju proizvoditi igrače i tako opstajati, a često spas nađu i među „otpisanim“.

Tu su prekaljeni igrači kojima su istekli ugovori, a još mogu biti od velike koristi. A ovog ljeta će pijaca slobodnih fudbalera imati pregršt toga za izložiti.

Murinjov izbor

Tu nećemo računati francusku zvijezdu Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe) kojem istječe ugovor s PSG-om jer je dogovorio sve s Realom, kao ni Poljaka Pjotrka Zjelenskog (Zielenski) koji će se po odlasku iz Napolija skrasiti u Interu.

Jedne prilike je portugalski stručnjak Žoze Murinjo (Jose Mourinho) rekao: "Dajte mi sve starce Čeha, Terija, Lamparda, Mesija, Drogbu, Ronalda...“ i osvojit ću Ligu prvaka. Upravo bi Murinjo mogao sastaviti jedan paklen tim od slobodnih fudbalera i napasti titulu. Naravno, sve je stvar mašte.

Međutim, kada bismo se zaigrali, stvarno bi na papiru dobili jednu moćnu ekipu koja bi u sebi imala nekoliko istinskih šampiona.

Na golu bi bio Aleks Mere (Alex Meret), golman Napolija koji vrijedi 15 miliona eura. 

Idealnih 11 od igrača koji su naljeto slobodni. Screenshot / Lineup builder

Odbranu bi predvodio iskusni Serhio Ramos (Sergio, 3 miliona), koji se lani vratio u Sevilju i potpisao jednogodišnji ugovor, a pomagali bi mu Mario Hermoso (25 miliona), član Atletiko Madrida, te Rafael Varan (Raphael Varane, 25 miliona), a tu je i Realov „vojnik“ Načo Fernandez (Nacho, 4).

Modrić i društvo

U veznom redu bi bili Vilfred Endidi (Wilfried Ndidi, 16) koji ide iz Lestera, Adrijen Rabio (Rabiot, 40) koji napušta Juventus, dok je treće mjesto u veznom redu rezervirano za Luku Modrića (8), koji je na izlaznim vratima Real Madrida nakon 12 godina.

Modrić: Na izlaznim vratima Reala. AP

Mnogo je izbora i u napadu. Vjerovatno najjači ofanzivni trio bi činili Entoni Marsijal (Anthony Martial, 10), Anhel Di Marija (Angel, 4), a u vrhu napada mjesto bi dobio najbolji strijelac Francuske ikada Olivije Žiru (Olivier Giroud, 4).

Šta je sa "Zmajevima“

I brojnim bh. fudbalerima istječu ugovori naljeto. Listu predvodi Miralem Pjanić (Al Sardža, UAE), a tu su još Samir Memišević (Al Nasr, UAE), Renato Gojković (Orenburg, Rusija), Muhamed Bešić (Ferencvaroš, Mađarska), Kenan Pirić (AEK Larnaka, Kipar), Asmir Begović (QPR, Engleska), Ermin Bičakčić (Braunšvajg, Njemačka)...

N/FSBiH

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.