OPTIMISTČNO

Rožman pred meč sa Igmanom: "Puno toga je došlo na svoje i u lijepoj atmosferi dočekujemo susret"

Utakmica između FK Sarajeva i FK Igmana iz Konjica igra se u subotu od 20 sati i 45 minuta na stadionu Koševo

Simon Rožman. FK Sarajevo

R. K.

5.4.2024

Fudbalski klub Sarajevo će u okviru 25. kola WWin Premijer lige BiH igrati protiv ekipe Igmana iz Konjica na stadionu "Koševo".

Rutinski u Tuzli

Nakon rutinske pobjede Sarajeva u prošlom kolu na gostovanju kod Tuzla City-a rezultatom 5:1, pred meč sa Igmanom vlada veliki optimizam i svi i oko kluba nadaju se novoj pobjedi tima sa Koševa.

Sjajna atmosfera na Koševu

Slovenski stručnjak i trener Sarajeva Simon Rožman, pred duel sa timom iz Konjica potvrđuje kako vlada sjajna atmosfera i da se očekuje nastavak dobrih igara i rezultata.

 - Mirno, jako fokusirano i u dobrom raspoloženju je prošla ova sedmica i tako i dočekujemo utakmicu. Poznajemo se jako dobro jer smo nedavno igrali. Puno toga je došlo na svoje, ekipa je pokazala kvalitet i u lijepoj atmosferi dočekujemo susret. Igman je kompaktna ekipa i očekujemo dobar meč u kojem želimo nova tri boda. Do kraja prvenstva imamo još mnogo toga pokazati sebi i našim navijačima - rekao je Rožman.

Povratak Hasića i Oliveire

U prethodnim mečevima suspenziju su imali Ajdin Hasić i Renan Oliveira, što neće biti slučaj i sa utakmicom u subotu, pa će Sarajevo biti još kvalitetnije sa ova dva igrača. Duel sa Igmanom propustit će Mirza Mustafagić zbog žutih kartona.

 - Iza nas je turbulentan period, a sada smo riješili sve u svlačionici i stvari su legle na svoje mjesto. Mislim da je ovo pravi put i nama je svaka sljedeća utakmica prilika da pokažemo šta možemo - rekao je Slovenac.

Prvi gol mladog Mehmedovića

Pored Rožmana na konferenciji za medije pojavio se i Eldar Mehmedović, koji je svoj prvi gol u dresu Bordo tima postigao u prošlom kolu u Tuzli.

 - Hvala navijačima koji su stali uz nas kada nam je bilo teško u turbulentom periodu. Prethodne dvije pobjede su nam mnogo značile za samopouzdanje i želimo nastaviti s dobrim rezultatima. Skoncentrisani smo i fokusirani na utakmicu i očekujemo pobjedu. Gol na Tušnju mi je mnogo značio i nadam se da ću što prije da se vratim u pravu formu - kazao je Mehmedović.

Utakmica 25. kola WWin Premijer lige BiH između FK Sarajeva i FK Igmana iz Konjica igra se u subotu od 20 sati i 45 minuta na stadionu Koševo.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.