UOČI SUTRAŠNJEG MEČA

Selektor i "Zmajice" pred Sjevernu Irsku: Imamo jedan cilj, a to je pobjeda

Smatram da imamo kvalitet da ostvarimo pobjedu i sigurno je da će sve igračice pružiti svoj maksimum

E. Ć.

8.4.2024

Press konferencija ženske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Sjevernom Irskom održana je danas u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Predstavnicima medija su se obratili selektor Selver Hodžić i reprezentativke Gloria Slišković i Ena Šabanagić.

Potpuno drugačiji stil

- Utakmica u Portugalu je odigrana u odličnom ambijentu. Djevojke su ispoštovale što smo tražili od njih, stvorili smo i neke prilike, međutim protivnik je zasluženo pobijedio. Analizirali smo šta smo mogli bolje da uradimo i sad nam slijedi utakmica sa Sjevernom Irskom. 

To je potpuno drugačiji stil igre u odnosu na prethodni meč. Irkinje igraju čvrsto, na duge lopte, ali smatram da nemaju rješenja kakva ima Portugal. Siguran sam da ćemo biti spremni da odigramo kvalitetnu utakmicu - rekao je selektor Hodžić.

Selektor je prokomentarisao i zdravstveni bilten.

- U susretu sa Portugalom su Melisa Hasanbegović, Marija Ana Milinković i Maja Jelčić zadobile povrede. Nadamo se da će biti spremne za sutra, ali imaćemo jasniju sliku o tome poslije današnjeg treninga - naveo je on.

Jedva čekamo utakmicu

Nakon selektora Hodžića, uoči utakmice je govorila Gloria Slišković.

- Iza nas je teška utakmica. Znali smo ko nam je protivnik i koliko je kvalitetan, međutim mi uvijek želimo pobjedu. Nažalost, nismo uspjeli, ali u takvim utakmicama i takvoj atmosferi stičemo iskustvo i rastemo kao ekipa. Jedva čekamo da istrčimo na naš teren gdje dočekujemo Sjevernu Irsku. Cilj nam je pobjeda pred našom publikom - kazala je ona.

Slično razmišlja i Ena Šabanagić.

- Portugal je veoma kvalitetna ekipa. Željeli smo pobjedu, ali protivnik je bio bolji i zasluženo su osvojili bodove. Mi se okrećemo narednoj utakmici. Smatram da imamo kvalitet da ostvarimo pobjedu i sigurno je da će sve igračice pružiti svoj maksimum - poručila je Šabanagić.

Zmajice će u 16:30 odraditi trening. Podsjetimo, utakmica Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska igra se sutra od 15:30 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.