JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA

Prije desetak dana igrao u Čitluku, a večeras nastupa protiv Mbapea

Francuzima je inače ovo prva od dvije kontrolne utakmice pred Evropsko prvenstvo

Detalj s meča: Mbape u akciji. Platforma X

E. Ć.

5.6.2024

Fudbalski klub Sarajevo ima dva igrača koji ovog mjeseca igraju za svoje reprezentacije.

Jedan je makedonski čuvar mreže Dejan Ilijev, a drugi veznjak Mirza Mustafić koji je dobio poziv u reprezentaciju Luksemburga.

Luksemburžani večeras igraju prijateljski susret protiv moćne Francuske, a Mustafić je u igru ušao u 44. minuti umjesto povrijeđenog Sebastiena Tila (Thill).

Prije samo desetak dana Mustafić je sa Sarajevom gostovao u Čitluku, gdje Široki Brijeg igra domaće utakmice dok se ne sredi teren Pecare, a danas nasuprot sebe ima Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe).

Mustafić: Veznjak Sarajeva. FK Sarajevo

Francuzi su u snažnom sastavu započeli ovu utakmicu: Manjan (Maignan), Kunde (Kounde), Upamekano (Upamecano), Konate, Ernandez (Hernandez), Kante, Fofana, Grizman (Griezmann), Kolo Muani, Tiram (Thuram) i Mbape.

"Trikolori" vode od 43. minute pogotkom Kolo Muanija na asistenciju Mbapea, koji je nedavno okončao jednu od najvećih saga u historiji fudbala i potpisao za Real Madrid.

Francuzima je inače ovo prva od dvije kontrolne utakmice pred Evropsko prvenstvo. Drugu igraju 9. juna protiv Kanade. Na Euru su smješteni u D zajedno sa selekcijama Austrije, Nizozemske i Poljske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.