EURO 2024

Belgija rutinirala Rumuniju i zakomplikovala situaciju u grupi E!

Belgija je imala isti problem kao i u prvom meču, a to je veoma loše snalaženje pred golom protivnika, mada su ovaj put bili ubitačniji pred golom

Detalj s utakmice Belgija - Rumunija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

prije 5 dana

Fudbalska reprezentacija Belgije pobijedila je selekciju Rumunije rezultatom 2:0 u okviru 2. kola grupe E na Evropskom prvenstvu. 

Belgija je imala isti problem kao i u prvom meču, a to je veoma loše snalaženje pred golom protivnika. Mada, ovaj put su uspjeli pronaći način da prođu golmana, za razliku od prve utakmice.

Nije tako izgledalo na samom početku. Već u 2. minuti Doku je pronašao Lukakua, a gorostasni napadač je vratio loptu za Tilemansa (Tielemans) koji je sjajnim udarcem matirao golmana Niču (Nita). Gol pogledajte OVDJE!

Nekoliko minuta kasnije, zaprijetili su i Rumuni prvi put. Pokušao je Dragušin glavom, ali je odbranio to Kastels (Casteels).

U nastavku prvog dijela pokušali su "Đavoli" doći do drugog gola, a redale su se prilike Dokua, Lukebakija, Lukakua i De Brujnea (Bruyne), ali jednostavno nisu mogli matirati vrlo rapoloženog Niču. 

Mreže su mirovale do 63. minute kada je Lukaku postigao gol nakon asistencije De Brujnea, ali nakon gledanja VAR-a njegov pogodak je poništen. To je bio treći poništeni pogodak za Lukakua na ovom prvenstvu. Poništeni gol pogledajte OVDJE!

Mogli su Rumuni kazniti pet minuta kasnije, ali udarac Denisa Mana (Dennis) brani Kastels. 

Pobjedu Belgije osigurao je De Brujne u 80. minuti. Kastels je poslao sjajnu loptu, Rumuni su katastrofalno reagirali i poslali loptu prema nazad glavom, a to je ispratio De Brujne i postigao gol. Pogodak pogledajte OVDJE!

Statistika s utakmice. Sofascore za Dnevni avaz

Statistika: Belgija - Rumunija

Imali su "Đavoli" priliku i za ubjedljiviju pobjedu. U 82. minuti Karasko (Carrasco) je prošao nekoliko igrača, pronašao Trosara (Trossard), ali krilini napadač nije htio biti sebičan i poslao je loptu u sredinu za Lukakua. Ipak, tu je loptu uspio presijeći defanzivac Rumunije i spriječiti opasnost.

Imao je i Lukaku priliku u 89. minuti da postigne treći gol za Belgiju, ali ponovo se ispriječio Niča, koji je odbranio gol.

Pobjedom Belgije protiv Rumunije sada su sve ekipe u grupi E izjednačene sa po tri boda. U posljednjem kolu će se sve odlučivati, a sastat će se Belgija i Ukrajina, te Slovačka i Rumunija.

Rezultat i strijelci:

Belgija - Rumunija 2:0 (Tilemans 2', De Brujne 80')

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.