OSTALI SPORTOVI

Nikolić predvodi mladu ekipu RK Bosna

Avaz.ba

16.8.2017

Rukometni klub Bosna Sarajevo želi se ponovo boriti za titulu prvaka u narednoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevski klub u svoje redove doveo je iskusnog rukometaša, bivšeg reprezentativca Srbije Ratka Nikolića, a s klupe ekipu će voditi trener Zuhdija Korkarić.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije istaknuo predsjednik RK Bosna Adnan Duran, klub je napravio bazu mladih igrača s kojima Bosna želi vratiti ''staru slavu''.

- Doveli smo jednog od najboljih rukometaša bivše Jugoslavije, koji bi s ovim mladim rukometašima na dugoročnom planu trebao donijeti rezultate, a blizu smo realizacije dogovora o partnerstvu s mađarskim Veszpremom - kazao je Duran.

Nikolić je naglasio da mu se najviše svidjela ideja o osnivanju rukometne akademije Bosne.

- RK Bosna je jedan od poznatijih klubova na našim prostorima. Radujem se radu s mladim momcima. Dat ću svoj maksimum i pokušati pomoći mladim igračima da napreduju. Iskreno se nadam da ćemo se svi na kraju radovati - rekao je Nikolić.

Trener Zuhdija Korkarić svjestan je da ga očekuje težak posao stvaranja novog tima RK Bosna.

- Imamo mnogo mladih igrača koje će predvoditi Nikolić. Imat će priliku da od njega nauče mnogo toga, jer on je na svojoj poziciji dostigao najveći nivo. Želimo stvoriti tim koji će biti prepoznatljiv po svojoj igri - istaknuo je Korkarić.

Akademija RK Bosna počinje s radom 1. septembra.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.