ZANIMLJIVO

Goraždanka na motociklu i dalje privlači pažnju: Navikla sam na to

Ljubav prema ovom sportu u njenoj porodici prisutna već decenijama

Al.B.

12.4.2019

Vildana Muratspahić: Ljubav prema motociklima traje još od osnovne škole - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Goraždanka Vildana Muratspahić vratila se svakodnevnim obavezama nakon što je učestvovala u vožnji kroz BiH u okviru svjetske štafete bajkerica "Women Riders World Relay".

Štafeta je 26. februara krenula iz Velike Britanije te je, nakon Španije, Portugala, Andore, Italije, Slovenije i Hrvatske, prošla kroz BiH. 

- Akcija je inicirana iz Velike Britanije i njen cilj je povezati sve žene svijeta koje voze motocikle s ciljem podizanja samopouzdanja kod žena, ali i druženja i povezivanja, jedinstva i ljubavi prema motociklima. U znak solidarnosti s oboljelima od raka i podizanja svijesti o potrebi čuvanja zdravlja, nosili smo ružičaste vrpce. Štafeta će proći kroz 90 zemalja i u februaru iduće godine vratit će se u Škotsku. Štafetu smo preuzeli na granici sa Hrvatskom i kod Trebinja je predali kolegicama iz Crne Gore – kaže Muratspahić, jedna od 12 djevojaka iz BiH koje su učestvovale u vožnji s njihovom ambasadoricom Darijom Rajić.

Vildanina ljubav prema motociklima traje još od osnovne škole, kada je od roditelja na poklon dobila skuter, a na nju je utjecala i činjenica da je ljubav prema motociklima u njenoj porodici prisutna već decenijama.

Djevojka na motociklu na našim prostorima i dalje predstavlja neobičan prizor. Vildana je već oko 12 godina jedina bajkerica u Goraždu.

– I dalje je to atraktivno, privlači pažnju, ali ja sam navikla na to. Normala – uz osmijeh kaže simpatična Goraždanka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.