APSURDI

Sezona na izmaku, a još se ne zna ko ima pravo igrati Premijer ligu

Rukometni savez Federacije BiH traži da u elitu uđu pobjednici grupa Sjever i Jug

Među opcijama i proširenje Premijer lige BiH. P. Mucović

Avaz Sport

6.5.2019

Tri kola prije završetka sezone u prvim federalnim ligama za rukometaše (grupe Jug i Sjever), skoro sve je poznato, osim kako će se popunjavati Premijer liga Bosne i Hercegovine.

Uveliko se u Bugojnu slavi povratak u Premijer ligu, jer je Iskra u grupi Jug već osigurala prvo mjesto.

Potvrdili odluku

U grupi Sjever, sa po 60 bodova u vodstvu su Sloboda i Krivaja iz Zavidovića, ali je raspored u posljednja tri kola takav da se ništa u poretku neće promijeniti, izuzev ako se ne dogodi čudo, što bi trebalo značiti da će Tuzlaci biti prvi zbog boljeg međusobnog omjera. Međutim, da li će se u Bugojnu i Tuzli zaista slaviti ulazak u Premijer ligu?

- Još se ne zna da li će u Premijer ligu ući dva kluba ili samo jedan. Tek kada upravni odbori RS Federacije BiH i RS Republike Srpske donesu odluku o tome, znat će se ko će u Premijer ligu BiH - rekao je za Fenu komesar takmičenja u prvim federalnim ligama Mileta Kekić.

Predsjednik RSFBiH Asim Šahman iz Bugojna kaže da je Upravni odbor RSFBiH prije dva mjeseca usvojio stav da u Premijer ligu BiH uđu prvaci dvije federalne lige i jedan klub iz RS.

- Ne bi bilo u redu da iz dvije federalne lige, sa 26 ekipa, u viši rang takmičenja uđe samo jedan klub, jednako kao i iz RS gdje se takmiči desetak klubova. Skupština RSFBiH, koja je održana u Mostaru, potvrdila je odluku UO RSFBiH i tu nema kompromisa - izjavio je Šahman.

Upravni odbor

UO RSRS još se nije izjasnio, a iz nezvaničnih izvora Fena doznaje da u tom savezu namjeravaju predložiti proširenje Premijer lige na 16 klubova umjesto sadašnjih 14.

Bez obzira na to kakav će biti stav o popuni Premijer lige Upravnog odbora RSRS, konačnu odluku mora donijeti Upravni odbor Rukometnog saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.