IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA

Ajla Vojić najbolja sportašica Bihaća u 2021. godini

Izuzetno mi je drago što su u Gradskom sportskom savezu prepoznali ne samo moj uspjeh iz prethodne godine, nego i veliko zalaganje i rad, rekla je Ajla

Dominacija takmičara Kluba borilačkih sportova Zino. FENA

FENA

13.1.2022

Članica Kluba borilačkih sportova "Favorit BH" Ajla Vojić najbolja je sportašica grada Bihaća u prethodnoj godini. Priznanje je zaslužila osvojenim petim mjestom na Svjetskom seniorskom prvenstvu u kik boksu - disciplina "light contact" do 56 kilograma.


Dominacija Kluba borilačkih sportova Zino

- Izuzetno mi je drago što su u Gradskom sportskom savezu prepoznali ne samo moj uspjeh iz prethodne godine, nego i veliko zalaganje i rad. Ovo je definitivno i motiv za još bolje rezultate u 2022. godini. Veliku zahvalu dugujem i svom treneru Rinaldu Pikolotiju, kao i svim klupskim kolegama - rekla je Vojić.

Ajla Vojić je i najuspješnija seniorka u 2021. godini, dok je u muškoj konkurenciji nagrađen Edis Mešić iz Kluba borilačkih sportova Zino, za osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu za seniore - borbe K1-75 kg.

Juniorsku konkurenciju nadmašili su također članovi Kluba borilačkih sportova Zino Erna Hamulić i Amil Tutić, koji su osvojili srebrenu, odnosno bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u kik boksu.


Džudo klub Una bez premca

Najbolja sportska ekipa u ženskoj konkurenciji je Džudo klub Una, čije su članice osvojile  treće mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine. Bolji od ostalih muških timova bio je Brdsko-biciklistički klub "Daj krug" sa osvojenim drugim mjestom u Premijer ligi BiH u brdskom biciklizmu.

Trener godine je Senad Ćatić iz Kluba borilačkih sportova Zino, dok su specijalne nagrade dobili rukometni delegat EHF/IHF Arijana Vojić, selektor MTB Reprezentacije BIH Adnan Mekić i predsjednik Saveza košarke u kolicima BiH Alaga Pašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.