PEKING

ZOI 2022: Organizator potrošio četiri milijarde dolara

Program će počinjati u ranim jutarnjim satima po našem vremenu

ZOI Peking 2022.. Agencije

Piše: G. Š.

4.2.2022

Od 4. do 20. februara samo na BHT1 i internet-portalu bhrt.ba pratite Zimske olimpijske igre 2022. koje će se održati u Pekingu. BHT1 i stream Uživo portala BHRT-a svaki dan će emitirati, u direktnim prijenosima i snimcima, sve najzanimljivije događaje iz Pekinga.


Putovanje kroz vrijeme

Program će počinjati u ranim jutarnjim satima prijenosima alpskog i nordijskog skijanja i biatlona te će se nastaviti u prijepodnevnim terminima - takmičenjima u brzom i umjetničkom klizanju, short tracku, sankanju, bobu, skeletonu, karlingu, a najčešće će završavati utakmicama hokeja na ledu.

Posebno ćemo mjesto dati predstavnicima Bosne i Hercegovine na Zimskim olimpijskim igrama, koji će predvođeni mladom i sjajnom Elvedinom Muzaferijom braniti boje naše države u alpskom i nordijskom skijanju, te sankanju.

Putovanje kroz vrijeme BHT1 će upriličiti 8. februara - u podsjećanju na ZOI u Sarajevu '84, kroz vinjete o slavi tadašnjeg ponosnog grada domaćina, otvaranja i zatvaranja, te veličanstvenih izvedbi sportskih legendi.

Zimske olimpijske igre u Pekingu, kao i brojni drugi sportski događaji, prilagođeni su trenutnoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa. Osim što je to velika prepreka s kojom smo svi suočeni, svijet se trudi da nastavi socijalne aktivnosti te da održi i promovira, između ostalih, i olimpijske vrijednosti.


Fantastičan domaćin

Čak i za vrijeme distance, sportisti, njihovi treneri, zvaničnici i volonteri dijelit će emotivne olimpijske i sportske trenutke. Putem televizije i drugih platformi, ta će emocija postati globalno dostupna. Grad Peking i njegova okolina, sigurni smo, nakon spektakularnih Ljetnih, bit će fantastičan domaćin i Zimskih igara. O tome svjedoči i podatak da će skoro četiri milijarde dolara biti potrošene na organizaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.