HARKOV

Ukrajinska trenerica dva sata provela u ruševinama: Plakala sam misleći da ću umrijeti dok sam živa zakopana

Nisam se mogla ni pomaknuti, rekla je Ajuna Morozova

Ajuna Morozova imala je sreću da je njen kolega volonter čuo vapaj. AFP

G. Š.

4.3.2022

Ukrajinska trenerica plivanja Ajuna Morozova je dva sata provela u ruševinama u podruma zgrade nakon što što su Rusi raketirali Harkov. Ukrajinka je, kao i mnogi drugi, volontirala u zgradi na koju je pala granata i tako ostala zakopana u ruševinama.

Ajuna, koja obnaša i funkciju direktorice SC Spartaka iz Harkova i regionalnog odjela Ukrajinskog plivačkog saveza, imala je sreće da je njen vapaj čuo kolega volonter koji je na kraju i izvukao iz ruševina.

- Bila sam u zgradi HODA-e na prvom spratu u drugom uredu iz Ivanove ulice. Tamo sam radila kao volonter i služila hranu vojnicima što još uvijek i radim. Ne mogu biti po strani. Ovo je moja zemlja u kojoj planiram postati ministrica mladeži i sporta. Ležala sam dva sata u ruševinama i molila se svim bogovima na svim jezicima koje znam, oglasila se Morozova na Facebooku, a dodala je i ovo:

- Nisam se mogla ni pomaknuti. Plakala sam misleći da ću umrijeti dok sam živa zakopana. Bog blagoslovio mog spasitelja koji je čuo moje vapaje i razgovarao sa mnom. Tražio je da se nastavi potraga i pomogli su mi da izađem.

Nešto kasnije je dodala i kako je primijetila da joj zuji u ušima, ali da se ipak osjeća malo bolje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.