SVJETSKO PRVENSTVO

Srbija sačuvala nadu za četvrtfinale, Egipat bolji od Bahreina

U trećem kolu Srbija igra protiv Nizozemske, a to bi mogao da bude odlučujući meč za 3. mjesto u grupi 3

Srbija slavila pobjedu. Twitter

N. R.

21.1.2023

Rukometna selekcija Srbije danas je savladala Argentinu rezultatom 28:22 u utakmici 2. kola druge faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu. Srbija sada ima četiri boda, Argentina je ostala na nuli.

Srbija sa ovom pobjedom je sačuvala neku nadu za prolaz u četvrtfinale, ali to zavisi od rezultata drugih selekcija. Ipak, pobjeda selekciji Srbije može donijeti treće mjesto koje bi moglo da garantuje kvalifikacije za Olimpijske igre.

Najbolji u reprezentaciji Srbije bili su Bogdan Radivojević sa šest postignutih golova, Miloš Orbović je dodao četiri pogodka, doku su po tri gola postigli Mirko Milosavljević i Vanja Ilić, dok su na drugoj strani najbolji bili Andres Lombardi sa devet i Ramiro Martinez sa pet pogodaka.

U trećem kolu Srbija igra protiv Nizozemske, a to bi mogao da bude odlučujući meč za 3. mjesto u grupi 3.

U drugom meču reprezentacija Egipta pobijedila je selekciju Bahreina 26:22 i tako se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Selekcija Hrvatske je i prije meča imala male šanse za četvrtfinale, a sada su postale još manje. Hrvatska može proći u iduću fazu samo u jednom slučaju.

Hrvatska za četvrtfinale mora pobijediti Belgiju i Bahrein, a Danska izgubiti od Egipta. Pritom Hrvatska mora nadoknaditi znatno lošiju gol razliku. Danska je trenutno na +30, a Hrvatska na +9. Dakle, da bi hrvatski rukometaši imali ikakve šanse za četvrtfinale, moraju sa što većom razlikom pobijediti u preostale dvije utakmice

Najbolji u selekciji Bahreina je bio Ali Merza Ali sa šest pogodaka, dok su u selekciji Egipta po četiri gola postigli Ali muhamed i Muhamed Sanad.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.