U PARKU PRIRODE

Blidinje BIKE Festival i ove godine privukao stotine biciklista i zaljubljenika u outdoor sportove

Ove godine osim turističkog obilaska Blidinja, našim gostima ponudili smo nešto novo, degustaciju blidinjskih delicija, kazao je Zorić

Sa lica mjesta. Blidinje BIKE Festival

A. O.

24.7.2023

Blidinje je ovog vikenda još jednom bilo poprište biciklizma, privukavši mnoštvo zaljubljenika u outdoor sportove, stotine biciklista i brojne porodice na peti Blidinje BIKE Festivalu u Parku prirode.

Kako su organizatori saopćili, na ovom trodnevnom događaju najviše ih je fasciniralo to što malo vizije i zajedničkog rada može stvoriti jako puno dobre volje i pozitivnog iskustva.

Događaj je započeo edukativnim radionicama za najmlađe, dok je idućega dana održana rekreativna vožnja "Stazom 'Ajduka" po nekim od najljepših predjela Blidinja.

- Rekreativna biciklijada "Stazom 'Ajduka" ponovno je okupila onu kategoriju biciklista koji jednostavno vole guštati, uživati u dobrom društvu i biciklirajući upoznavati nove krajeve. No, ove godine osim turističkog obilaska Blidinja, našim gostima ponudili smo nešto novo, degustaciju blidinjskih delicija – rekao je organizator Toni Zorić.

Nedjelja bila u znaku profesionalne utrke “XCM Herzegovina 2023”. koja je privukla sportaše i profesionalne bicikliste iz zemalja regije kako bi okušali snagu na stazama Blidinja. U ponudi su bile dvije staze: mali maraton u dužini od 36 kilometara i veliki maraton u dužini od 58 kilometara koji je rezerviran za elitne bicikliste i sve one koji se tako osjećaju.

Najbrži među njima bio je Širokobriježanin Ivan Soldo (BK Široki) koji je stazu dugu 58 kilometara prešao za 2 sata i 40min. Slijedi ga Marko Ćirjaković (BK Gannicus) iz Srbije s vremenom od 2 sata i 42min, te Goran Cerović (BK Pljevlja) iz Crne Gore vremenom od sa 2 sata i 43 minute.

Među damama koje su vozile stazu malog maratona u dužini od 36 kilometara, najbrža bila je Hena Šabanić (BK Puls) sa vremenom 2 sata i 43 minute. Drugo mjesto pripalo je Sari Srabović (BBK Daj Krug) sa vremenom 2 sata i 57 minuta, dok je Nina Vidović (BK Tempo) zaokružila postolje sa vremenom od 3 sata i 08 minuta.

U muškoj konkurenciji koja je vozila stazu malog maratona zablistao je mladi Emel Ljubuškić (BK Power Plus) iz Sarajeva sa vremenom 1 sat i 47 minuta. Filip Džido (BK Tempo) zauzeo je drugo mjesto sa tri minute zaostatka, dok je treće mjesto pripalo Ivan Vukadin sa vremenom 1 sat 51 minuta.

Blidinje BIKE Festival promovira sport, zdrav način življenja te turističku ponudu Blidinja.

Ovaj najveći festival biciklizma u Bosni i Hercegovini organizira Udruga "HerzegovinaBike" u saradnji s Biciklističkim klubom Mostar, udrugom Hercegovina Outdoor, Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, Sportskim savezom Grada Mostara i Visit Blidinje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.