SPORTSKA MANIFESTACIJA

Na triatlon kupu na Boračkom jezeru učestvuje više od 200 takmičara

Za sve takmičare pripremljeni su pokloni i nagrade, uz startne pakete

Takmičenje se održava od 25. do 27. avgusta. Fena

FENA

8.8.2023

Dvadeseti Međunarodni sprint triatlon kup "Kulin Ban Boračko jezero 2023"održat će se u subotu, 26. avgusta gdje se očekuje više od hiljadu posjetitelja, a glavna utrka će početi u 16 sati.

Na Boračkom jezeru okupit će se najbolji triatlonci iz regije, ali i iz cijele Evrope, dok titulu najboljeg u muškoj konkurenciji brani Belmin Godinjak iz BiH, a u ženskoj Zoe Hamel iz Francuske, saopćeno je iz organizacijskog odbora 20. Međunarodnog sprint triatlon Kupa "Kulin Ban Boračko jezero 2023“.

Najstarije triatlon utrke

Očekuje se najmanje 200 takmičara iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Češke, Slovačke, Mađarske i Austrije, a s brojem od dvadeset organiziranih triatlon takmičenja, organizacija će ovime ući u krug najstarijih triatlon utrka u Evropi.

Kako dodaju organizatori, sprint triatlon je sport koji ima tri discipline naizmjenično, odnosno plivanje 750 metara, vožnja bicikla 20 kilometara i trčanje 5 kilometara.

U sklopu Kupa "Kulin Ban Boračko jezero 2023" bit će održano prvenstvo BiH u akvatlonu (naizmjenično plivanje i trčanje) za dječake i djevojčice do 12 godina te državno prvenstvo BiH u triatlonu za juniore i seniore u svim dobnim kategorijama.

Cilj projekta

Cilj projekta je promocija i razvoj triatlon sporta u BiH, kao i promocija turističkih destinacija Hercegovačko-neretvanske županije i Općine Konjic s krajnjim ciljem da Boračko jezero postane regionalni centar triatlon sporta u ovom dijelu Evrope.

Za sve takmičare pripremljeni su pokloni i nagrade, uz startne pakete, a za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji i novčane nagrade.

Organizator natjecanja je Triatlon asocijacija BiH uz pokroviteljstvo i partnerstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Triatlon i pentatlon savezom BiH i Triatlon i pentatlon savezom Federacije BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.