BIVŠA TENISERKA

Šarapova kupila kuću za 10 miliona eura, evo kako izgleda

Njeno bogatstvo se procjenjuje na oko 200 miliona eura

Marija Šarapova. Platforma X

H. J. I.

13.1.2024

Nekadašnja ruska teniserka Marija Šarapova navodno postigla veliki posao sa nekretninama i za nešto više od 10 miliona eura kupila je kuću u Kaliforniji.

Brojni američki mediji prenose ovu informaciju i navode da Šarapova od pete godine živi u SAD. Također, njeno bogatstvo se procjenjuje na oko 200 miliona eura zarađenih od turnira i sponzorskih ugovora.

U pitanju je prostarno imanje koje se prostire na 3,3 hektara brdskog zemljišta. Nalazi se u Montesitu, primorskoj enklavi koja je dom poznatih ličnosti poput Opre Vinfri, Elen Dedženeres i princa Harija i Megan Markl. Imanje se može pohvaliti panoramskim pogledom na okean i planine, kao i bujne bašte i travnjake.

Imovina koju je Šarapova kupila ranije je bila u vlasništvu En Luri, filantropa iz Čikaga i udovice magnata za nekretnine Roberta H. Lurija. Robert je kupio imanje 2008. godine za 8,3 miliona dolara. En je u novembru 2023. tražila 12,9 miliona dolara, ali je Šarapova spustila cijenu na 11,5 miliona dolara.

Glavna kuća ima pet spavaćih soba i rustičan, ali elegantan stil. Unutrašnjost je ispunjena prirodnim svjetlom, zahvaljujući staklenim zidovima koji se otvaraju napolje.

Dnevna soba ima masivni kamin od cigle, dok kuhinja ima elegantno ostrvo i komercijalne uređaje. Glavni apartman ima kamin, kadu od nehrđajućeg čelika i klizna vrata koja vode na terasu sa bazenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.