JEDAN OD LIDERA "ZMAJEVA"

Panić: "Uvijek je poseban osjećaj predstavljati rodno mjesto, grad, državu"

To što smo među najboljim selekcijama Evrope pokazuje da imamo potencijal igrati rukomet, naglasio je

Marko Panić. EHF

N. H.

13.1.2024

Bek rukometne reprezentacije BiH Marko Panić i jedan od glavnih igrača na naše selekcije Evropskom prvenstvu u intervjuu za stranicu EHF-a kazao je da mu je velika čast igrati za repreznetaciju. 

On se vratio u redove "Zmajeva" nakon što je propustio Euro 2022. godine, a svojim bogatim iskustvom će pomoći da ostvare ciljeve.

- Za mene je uvijek poseban osjećaj igrati za reprezentaciju. Predstavljaš sebe, svoj grad, za mene moje rodno Jajce, svoju zemlju i za mene je još veća čast biti na velikom takmičenju. To što smo među najboljim selekcijama Evrope pokazuje da imamo potencijal igrati rukomet. Iskreno, ljudi u BiH moraju više ulagati u rukomet - rekao je Panić.

"Zmajevi" nisu razočarali

U utakmici s Švedskom bek francuskog Monpeljea postigao je tri gola. Uprkos porazu, naši reprezentativci nisu razočarali, iako gol razlika na kraju susreta ne oslikava realno stanje stvari. 

- Bez obzira na rezultat, uvijek dajemo srce na terenu, borimo se i to je nešto što nikada nećemo prestati raditi. Uvijek ćemo pokazati svoju snagu. Pokazali smo je i protiv Švedske. Otvorili smo takmičenje protiv evropskih prvaka, utakmica je bila teška, ali mogu reći da sam zadovoljan - dodaje reprezentativac BiH i ističe da je glavni problem bh. tima neefikasnost u napadu uz opasku da posjedujemo potencijal da budemo 30 do 40 posto bolji. 

U utakmici protiv Švedske BiH je imala veliku podršku navijača, a takva situacija će sigurno biti i na preostalim susretima.

- Naši navijači su jedni od najvjernijih. Stvarno znaju napraviti dobru atmosferu i impresioniraju gdje god dođu. Njhova podrška nam puno znači i ne mogu im dovoljno zahvaliti što su tu za nas - ističe Panić.

Prva pobjeda

On je naglasio da je cilj BiH ostvariti prvu pobjedu na velikim takmičenjima. "Zmajevi" se na evropskim prvenstvima 2020. i 2022. godine nisu radovali.

- Ako sanjamo, ako smo skromni i poštujemo suparnika, onda možemo dati 100 posto. Ako budemo imali drugačiji pristup, bit će teško pobijediti Gruziju. Moramo sanjati o prolasku dalje u glavnu rundu, koliko god to nekima zvučalo nerealno. Trebamo podignuti glavu bez obzira na ishod prve dvije utakmice i dati maksimum u posljednjem meču s Gruzijom. Uostalom, zašto ne bismo sanjali o pobjedi protiv Nizozemske i Gruzije? Želimo ostvariti taj historijski trijumf - zaključio je Panić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.