TENIS

Novak Đoković: Bolje poraz sada nego na US Openu

Arhiva

B92

10.8.2018

Novak Đoković, najbolji srbijanski teniser, rekao je poslije poraza od Stefanosa Cicipasa, da ga ovakvi neuspjesi sigurno ne raduju i da je to nešto što ga frustrira.

- Zaista sam želio da dođem do dobrog rezultata. Porazi u ovim dijelovima turnira me sigurno ne raduju. Zaista me to frustrira. Ali moram da ih prihvatim i nastavim dalje - kazao je Novak poslije eliminacije.

Nekada najbolji teniser svijeta u osmini finala izgubio je od mladog grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa (6:3, 6:7 (5), 6:3).

Naredni turnir na kojem ću igrati je Sinsinati, jedini Masters koji nikada nisam osvojio u karijeri i nadam se da ću imati dobar turnir - kazao je Đoković.  

On je istakao i šta nije dobro radio u ovom duelu.

- Jednostavno nisam igrao dobro, pogotovo s osnovne linije. Nisam ni dobro riternirao. Tako da sveukupno nije bio ovo sjajan meč za mene. Dešavaju se ovakvi dani i bolje da se dese sada nego kasnije na američkoj turneji - istakao je Đoković.

Đoković je pohvalno pričao o Cicipasu, koji još nije napunio 20 godina.

On je definitivno jedan od lidera generacije koja dolazi, pogotovo ove sezone u kojoj je imao neke fantastične pobjede. Veoma je talentiran, ulaže mnogo truda na terenu i van njega. Bio je najbolji junior svijeta i ako nastavi ovako svijetla je budućnost pred njim - rekao je Novak.  

Đoković je na kraju istakao da je Cicipasa igrao bolje u odlučujućim momentima, da je to sve sport i da igrači moraju da se nose s takvim situacijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.