TENIS

Rubljov se zarazio, iako je vaksinisan: Vrlo sam uznemiren i zabrinut

Peti sudionik egzibicijskog turnira u Abu Dabiju koji je pozitivan na koronavirus

Rubljov: Pripremao se za nastup na ATP kupu. AGENCIJE

A. V.

27.12.2021

Ruski teniser Andrej Rubljov je peti sudionik egzibicijskog turnira u Abu Dabiju koji je pozitivan na koronavirus.

Peti reket svijeta u ponedjeljak je trebao putovati za Australiju gde je sa Danilom Medvedevim trebao predvoditi selekciju Rusije na ATP kupu.

- Trenutno sam u Barseloni i nažalost moj test na Covid-19 je bio pozitivan. U izolaciji sam i pridržavam se svih propisa ljekara - napisao je Rubljov koji ima blage simptome.

- Kao što znate, potpuno sam vakcinisan, pripremao sam se za ATP kup i Australian Open. Sada moram da se oporavim. U Melburn ću da idem samo kada bude sigurno za sve ostale. Vrlo sam uznemiren i zabrinut zbog onoga što se događa. Molim vas da vodite računa o sebi i ljudima oko sebe. Vratit ću se na teren što je prije moguće.

Osim Rubljova, pozitivni na koronavirus nakon turnira u Abu Dabiju bili su Španac Rafael Nadal, Kanađanin Denis Šapovolov (Shapovalov), olimpijska pobjednica Švicarka Belinda Benčić i Tunižanka Ons Jabeur.

 Osvajačica US Opena Ema Radukanu (Emma Raducanu) bila je zaražena prije turnira i nije mogla učestvovati, a koronavirusom se zarazio i Nadalov trener Karlos Moja (Carlos Moya).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.