TENIS

Nadalov doktor obradovao navijače španskog tenisera: To može samo Rafa, to je čudo

Terapija je dobro prošla, dobro je napredovalo u prvih nekoliko sati, kaže Kotoro

Nadal sa svojim doktorom. GETTY IMAGES

M. K.

9.6.2022

Doktor Rafaela NadalaAnhel Ruiz Kotoro (Angel Ruiz-Cottoro), optimista kad je u pitanju nastup Nadala na Vimbldonu.

Podsjetimo, Nadal je probao terapiju radiofrekvencijom na nervu koji mu pravi problem u stopalu zbog Vajs-Milerovog sindroma koji mu je ustanovljen još 2005. godine.

- Često smo u kontaktu prethodnih sedmica, vidjeli smo kako se situacija sa stopalom razvijala. U srijedu smo uradili terapiju radiofrekvencijom na nervu koji je odgovoran za bol koji Rafa osjeća. To je visoka frekvencija i nizak intenzitet, a radi se bez aktiviranja nerva – cilj je da se on umrtvi na nešto duži period, rekao je Kotoro, a prenosi SK.rs.

- Terapija je dobro prošla, dobro je napredovalo u prvih nekoliko sati, a sada ćemo vidjeti šta će se dešavati narednih dana. Ako terapija bude uspjela i Rafa bude napredovao kako treba, njegova namjera jeste da igra na Vimbldonu.


Osvrnuo se doktor na stanje Rafe tokom i poslije osvajanja Rolan Garosa kad je završio na štakama.

- Mnogo se govorilo o Rafi i povredi, svako ima mišljenje. On je čovjek koji je popularan širom svijeta i ljudi govore, ali treba znati njegovu situaciju, kako je tekla situacija sa stopalom. To je stanje s kojim on živi već veoma dugo, probali smo različite stvari. Možda djeluje nevjerovatno, ali ono što je nevjerovatno jeste kako on igra u tim uslovima i kako je dao sve da osvoji Rolan Garos. To može samo Rafa, to je čudo, kaže Kotoro.

Treći grend slem turnir u sezoni počinje 27. juna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.