AUSTRALSKI TENISER

Kirjos pomogao policiji da uhvati kradljivca automobila

Kriminalac je majci Nika Kirjosa uz prijetnju pištoljem ukrao automobil

Kirjos: Pomogao policiji da uhvati kradljivca automobila. AP

N. H.

2.5.2023

Australski teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) pomogao je policiji da uhvati osobu koja je njegovoj majci prijetila pištoljem, a zatim i ukrala automobil.

ABC je javio da sudski dokumenti pokazuju da je Kirjos koristio aplikaciju Tesla, kako bi pratio i usporio vozilo dok je policija bila u potjeri za automobilom. Incident se dogodio u ponedjeljak ujutro u Kamberi.

Prema tim dokumentima, muškarac je uperio pištolj u majku australskog tenisera, tražio ključeve od automobila i pitao kako da ga vozi. Kada je ušao u automobil, ona je pobjega i zatražila pomoć. Kirjos, koji je bio u blizini, pozvao je policiju i pomogao joj da uđe u trag vozilu.

Policijska potjera je okončana kada je automobil ušao u zonu škola.

Tom 32-godišnjem muškarcu je odbijena kaucija nakon što se pojavio pred sudom zbog pet optužbi u vezi s incidentom, koje uključuju tešku pljačku, vožnju ukradenog vozila, nasilničku vožnju i odbijanje da se zaustavi.

Kirjos je prošle godine stigao do finala Vimbldona i četvrtfinala US Opena, ali nije odigrao nijedan takmičarski meč otkako se prošlog oktobra povukao s turnira u Japanu zbog povrede koljena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.