NEPOZNAT RAZLOG

Postoji li sukob između velikana: Federer jedini nije čestitao Đokoviću

Švicarski teniser se nije oglasio poslije završenog Rolan Garosa i Novakove rekordne 23. titule na Gren slem turnirima

Federer: Nije čestitao Đokoviću. AP

N. H.

13.6.2023

Rodžer Federer (Roger), jedan od najboljih tenisera svih vremena, nije čestitao Novaku Đokoviću na osvajanju Rolan Garosa, što je srbijanskom teniseru bila 23. Gren slem titula u karijeri.

Federer nije čestitao

Ta situacija je privukla dosta pažnje u teniskoj javnosti i mnogima je nejasno da li je između spomenutog dvojca došlo do sukoba.

Federer je čestitao Nadalu kada je Španac osvajao 21. i 22. titulu, a da to nije uradio za Đokovića. To su uočili i brojni navijači koji su mu komentarisali ranije objave na društvenim mrežama.

Nadal se prvi javio

Podsjetimo, Đoković je finalu Rolan Garosa bio bolji od norveškog tenisera Kaspera Ruda (Casper Ruud) rezultatom 3:0 i sada ima jednu titulu više od Nadala, a tri od Federera.

Odmah nakon finala, Nadal je čestitao Đokoviću, ali se Federer nije oglasio.

- Sve čestitke na ovom nevjerovatnom dostignuću. Broj 23 je broj o kome je prije samo nekoliko godina bilo nemoguće razmišljati, a uspio si! Uživaj sa svojom porodicom i timom - napisao je Nadal na Twitteru.

Postoji šansa da su dvojica proslavljenih tenisera u nekoj vrsti sukoba, o kojoj se nije ranije pisalo, ali za to ne postoje velike šanse. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.