OGLASIO SE SAOPĆENJEM

Srđan Đoković hoće da vrati terene koje je Novak dao gradu

U najkraćem roku ponudit ćemo gradu neki od modaliteta saradnje ili javnog partnerstva, naveo je Đoković

Novak i Srđan Đoković. Facebook

E. Ć.

16.6.2023

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, ima namjeru da vrati teniske terene na Dorćolu, koji su nedavno predati Gradu Beogradu.

Srđan je ovim povodom izdao saopćenje u kojem je istakao da je uz razgovor s porodicom odlučio da ponudi novo partnerstvo Gradu Beogradu i da će uskoro biti poslata i konkretna ponuda.

- Nakon izražene namjere Novaka Đokovića i njegove kompanije da izađe iz partnerstva s gradom u vezi s poslovanjem i obavljanjem aktivnosti teniskog terena "Novak" na teniskim terenima "Milan Gale Muškatirović" obavještavam medije da sam u konsultaciji sa svojom porodicom spreman da ili lično ili preko neke od kompanija u našem vlasništvu nastavimo saradnju s gradom u vezi s poslovanjem i obavljanjem aktivnosti teniskog centra.

U najkraćem toku ponudit ćemo gradu neki od modaliteta saradnje ili javnog partnerstva koji bi omogućio da ovaj teniski centar i nadalje obavlja djelatnost kojoj je namijenjen u korist teniskog sporta Beograda i Srbije.

Nadamo se da će gradski čelnici u ime budućnosti teniskog sporta pozitivno odgovoriti na ovu našu inicijativu - napisao je Srđan Đoković.

Podsjetimo, Teniski centar „Novak“ je ugašen 1. juna, kada je sam Novak Đoković saopćio da je odlučio da terene preda Gradu Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.