AUSTRALSKI TENISER

Nik Kirjos siguran: Samo ja mogu pobijediti Đokovića

Kirjos je izgubio u prošlogodišnjem finalu Vimbldona, ali ove godine smatra da će ga moći pobijediti

Kirjos: Siguran u pobjedu protiv Đokovića. AP

N. H.

17.6.2023

Novak Đoković je nedavnim osvajanjem Rolan Garosa postao rekorder po broju osvojenih Gren slemova. Pobjedom u finalu nad Kasperom Rudom (Casper Ruud) došao do broja 23, a taj broj može „podebljati“ već na Vimbldonu koji se igra uskoro.

Uoči trećeg Gren slema sezone izjavu je dao i Nik Kirjos (Nick Kyrgios), australski teniser i veliki Đokovićev prijatelj.

- Samo ga ja mogu zaustaviti na Vimbldonu. Nadam se da će osvojiti 30 Gren slemova jer ću onda ja izgledati bolje jer sam izgubio od njega u finalu Vimbldona. Znam koliko se trudi i znam koliko mu to znači to što je postigao jer je i propustio neke turnire – rekao je Kirjos za Sky Sport.

- Znam da sada može postaviti cilj od 24 ili 26 naslova, znam da je gladan. Ljudi misle da će usporiti, ali mislim da će mu ovo dati više motivacije. Nadam se da će doći do 28 ili 30 Gren slem naslova – dodao je Kirjos.

Podsjetimo, Vimbldon, treći Gren slem u sezoni, na programu je od 3. do 16. jula. Novak Đoković će tamo biti glavni favorit da odbrani titulu koju je osvojio prošle godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.