VIMBLDON

Novak Đoković je u polufinalu: Rubljov nedovoljno dobar za srbijanskog tenisera

Đoković korača ka odbrani titule na trećem Gren slemu sezone

Đoković: U polufinalu Vimbldona. AP

N. H.

11.7.2023

Novak Đoković je u četiri seta savladao Andreja Rubljova (Andrey Rublev) i tako se plasirao u polufinale Vimbldona. Rezultat na kraju meča je glasio 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 .

Ruski teniser je na početku meča uspijevao parirati Đokoviću, pa je tako odlično odigranim 9. gemom prvog seta napravio brejk, koji je potvrdio u narednom za osvojeni prvi set.

Ipak, to je izgleda samo naljutilo Đokovića koji se probudio i u drugom setu je čak vodio 5:0 prije nego što je dopustio jedan gem Rubljovu. 

U trećem setu Đoković je nastavio u istom ritmu, a u 5. gemu je slomio ponovo protivnika i iskoristio svoje brejk prilike. Ipak, najinteresantniji gem je bio onaj u kojem je srbijanski teniser servirao za osvajanje seta. 

U 10. gemu trećeg seta viđene su čak tri brejk prilike za Rubljova i pet set lopti za Đokovića, od kojih je posljednju iskoristio. 

To je bio samo nokdaun pred nokaut koji je uslijedio. U četvrtom setu nije se mnogo promijenilo i, uprkos dobroj igri Rubljova, Đoković je ponovo iskoristio svoje prilike i doveo se još jednim solidnim izdanjem u polufinale Vimbldona.

Novaka Đokovića, branioca titule sa londonskog Gren slema, tamo očekuje Janik Siner (Jannik Sinner) koji je u nešto ranijem terminu savladao još jednog Rusa Romana Safijuljina (Safiullin) u četiri seta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.