NIJE MOGAO IZDRŽATI

Đoković čestitao Alkarazu na pobjedi, a onda završio u suzama na pomen porodice

Uspio si da se adaptiraš na travu, nevjerovatno šta si napravio, kazao je Đoković

Novak Đoković u suzama. Twitter

N. H.

16.7.2023

Nakon velike drame u finalu Vimbldona u kojem je Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) savladao Novaka Đokovića rezultatom 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4, oba igrača obratila su se navijačima.

Kako to tradicija nalaže, prvi je pred mikrofon stao poraženi, a u ovom slučaju to je bio Đoković.

Rekorder po broju osvojenih Gren slem titula prvo je poručio Alkarazu da je zaslužio da slavi na ovom turniru, što je izazvalo erupciju aplauza od prisutnih.

- Nije tako dobro za mene, ali jeste za Karlosa. Moram da počnem od pohvala za njega i njegov tim. Kakav kvalitet u pravim trenucima, apsolutno si ovo zaslužio. 

Mislio sam da ću s tobom imati problema samo na šljaci i eventualno na betonu, ali ove godine je očigledno druga priča. Uspio si da se adaptiraš na travu, nevjerovatno šta si napravio. Čestitam tebi i tvom timu - rekao je Đoković.

Srbijanski teniser je istakao da će biti zahvalan kada mu se emocije slegnu, te da mu je sada teško da se pomiri sa sudbinom.

- Što se mene tiče, nikada nije lako izgubiti ovakve mečeve. Kada se emocije slegnu, morat ću da budem veoma zahvalan jer sam dobio toliko neizvjesnih mečeva prethodnih godina. Protiv Federera sam 2019. možda i trebao izgubiti, tako da je sada izjednačenje.

Bit ću sutra ujutro ponosan, danas i ne baš. Teško je kada ste bili tako blizu, ali takvi su momenti u tenisu. Blagoslovljen sam s toliko nevjerovantih mečeva u karijeri, a ovo je još samo jedan u knjizi historije. I

zgubio sam od boljeg igrača i nadam se još jačim u budućnosti - dodao je Đoković o svojim emocijama nakon teškog poraza.

Posljednje pitanje je bilo najemotivnije. Naime, kada ga je zvanična spikerka upitala da li ima poruku za svoju porodicu Đoković se rasplakao.

- Drago mi je da je moj sin i dalje tu i da je nasmijan. Volim vas, hvala vam što me podržavate - kazao je Đoković u suzama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.