JEDNA LEGENDA O DRUGOJ

Nadal žestoko prozvao Đokovića: Preintenzivno shvata sve, frustriralo bi ga da nije ostvario rekord

Dva velika asa vode borbu ko će izaći kao pobjednik sa više Gren slem titula u svojim rukama

Nadal i Đoković su u prošlosti njegovali prijateljsko rivalstvo. AP

N. H.

18.9.2023

Novak Đoković i Rafael Nadal su zbog svog velikog rivalstva režirali neke od najboljih teniskih mečeva u historiji.

Dva velika asa vode borbu ko će izaći kao pobjednik sa više Gren slem titula u svojim rukama, a srbijanski teniser je u prednosti.

Đoković je nakon slavlja na US Openu došao do brojke od 24 osvojena Gren slema, dok se Nadal zaustavio na 22, ponajviše zbog povrede koju je zadobio na početku sezone.

Rafa je u razgovoru za španski „Movistar+“ govorio o Gren slem učincima, ali Španac nije čestitao Đokoviću na uspjehu, već ga je suptilno prozvao.

- Mislim da Đoković živi tu Gren slem priču na malo intenzivniji način od mene i ostalih tenisera. Za njega bi bila velika frustracija da nije ostvario taj rekord – rekao je Nadal u razgovoru za španski medij, a mnogi Novakovi navijači su ove riječi uzeli k srcu i uputili žestoke riječi na račun španskog tenisera. 

Podsjetimo, Nadal ne igra još od Australian Opena ove godine kada se povrijedio u meču 2. kola, zbog čega je propustio ostala 3 Gren slema ove sezone. 

Španac je najavio da će se vratiti sljedeće godine, a cilj mu je da odigra sve turnire koji su ga činili sretnim kroz karijeru.    

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.