SRBIJANAC AMBICIOZAN

Đoković: Ne želim zvučati bahato, ali mogu osvojiti Golden slem

Bit će mi čudan osjećaj igrati Igre na Rolan Garosu, dodao je

Novak Đoković. X

N. H.

23.11.2023

Srbijanski teniser Novak Đoković govorio je o svojim željama za narednu sezonu, a najavio je ambiciozni pohod na osvajanje Golden slema, odnosno sva četiri Gren slema i olimpijsko zlato.

Đoković je u intervjuu za "Marcu" kazao da smatra da to nije nemoguće za postići.

- Je li bilo realno misliti da ću ove godine osvojiti tri od četiri Gren slema? Prije pet godina ili čak prije godinu, mislim da ljudi nisu mislili da je to moguće. Poznajem se i znam da sam sposoban to napraviti ako se osjećam dobro fizički i psihički. Ne želim zvučati kao da nemam poštovanja prema drugima. Znam da postoje hiljade igrača koji se bore za isto, ali znam ko sam i vjerujem u sebe - kazao je Đoković.

Srbijanski teniser se osvrnuo i na nadolazeće Olimpijske igre u Parizu, na kojima će pokušati doći do svog prvog zlata. 

- Bit će mi čudan osjećaj igrati Igre na Rolan Garosu. Bit će sličan osjećaju koji sam imao 2012. na Vimbldonu. Mislim da je to bio prvi i zadnji put da su tamo igrali u obojenim dresovima, a ne u bijelim. Igre su posebno takmičenje. Volim Olimpijsko selo, sviđa mi se ceremonija otvaranja, osjećaj da predstavljam svoju zemlju na najvažnijem događaju u svijetu sporta.

Nije lak turnir za tenisere jer imamo jako gust raspored. Od Rolan Garosa preći ćemo na travu i nazad na zemljanu podlogu. Zatim dolazi tvrda podloga u kratkom periodu, ali spreman sam za izazov. Nadam se da ću biti zdrav za takmičenje u Parizu, na svom najvišem nivou. Pokušat ću osvojiti olimpijsko zlato - kazao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.