MASTERS INDIJAN VELS

Paklen raspored očekuje Nadala: Đoković može biti sretan žrijebom

Siner i Alkaraz, najveći pretendenti na titulu, nalaze se s druge strane od Đokovića što mu značajno olakšava put

Rafael Nadal. AP

N. H.

5.3.2024

Održan je žrijeb za ATP Masters Indijan Vels, pa su svoje protivnike saznali igrači iz vrha tenisa - Novak Đoković, Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz), Janik Siner (Jannik Sinner), ali i Rafael Nadal koji se vraća. 

Nadalu će ovo biti jedan od najtežih žrijebova u karijeri, pošto u prvom kolu igra sa Milošem Raonićem. Nakon toga ga čeka Holger Rune, da bi u trećem išao na boljeg iz okršaja Šapovalova i Musetija. 

Četvrta je runda još teža, s obzirom da ga tu čeka domaći teniser Tejlor Fric (Taylor Fritz), a manja je vjerovatnoća da će tu završiti Sebastijan Baez ili Fabio Fonjini (Fognini). 

Što se Đokovića tiče, njemu je se lijepo kockice posložile, s obzirom što će protiv Alkaraza ili Sinera moći igrati tek u velikom finalu. 

Doduše, on bi se mogao naći u polufinalu sa Nadalom, a to bi bio samo još jedan od mnogih teniskih klasika koje su oni priredili kroz godine. 

Podsjetimo, Masters u Indijan Velsu je na programu od 3. marta kada počinju kvalifikacije, pa sve do 17. marta kada će biti odigrano finale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.