WTA TURNIR

Tri dana nakon tragedije: Bjeloruska teniserka Sabalenka savladala Španjolku Badosom

Bivši dečko Arine Sabalenka Konstantin Kolcov izvršio samoubistvo

Zagrljaj na kraju. Twitter

Z. K.

23.3.2024

Tri dana nakon što je njen dečko Konstantin Kolcov izvršio samoubistvo Arina Sabalenka Bjeloruska teniserka zaigrala je na WTA turniru u Miamiju. Sabalenka je odmjerila snage s Paolom Badosom iz Španije i rutinski je savladala sa 6:4 i 6:3 po setovima za konačnih 2:0.

Inače, Badosa je najbolja Sabalenkina prijateljica, njihov meč trajao je sat i 24 minute, a Bjeloruskinja se plasirala u šesnaestinu finala turnira gdje je sada čeka okršaj sa Ukrajinkom Kalinjinom.

Nakon pobjede Sabalenke svi pričaju o njenom zagrljaju s Badosom po okončanju meča, a sam taj gest rekao je sve o situaciji u kojoj se nalazi. Inače, obje teniserke su nosile crnu opremu na ovom meču.

Podsjećamo, nezapamćena tragedija zadesila je Sabalenku po dolasku na turnir u Miami, pošto je 42-godišnji Kolcov, koji je na Floridu došao kako bi je bodrio, izvršio samoubistvo skokom s terase hotela u kojem je odsjeo.

Sabalenka se nakon svega oglasila i poručila da je s Kolcovom raskinula prije nego je on izvršio suicid, a očito je nakon svega smogla snage i da nastupi na ovom prestižnom turniru u Miamiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.