VIJESTI

GOVEDARICA: Stevandić je poslanik SNSD-a

Prepucavanje se nastavlja

G. K.

15.9.2015


Šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica rekao je da optužbe Nenada Stevandića na račun SDS-a predstavljaju najobičniju "političku bljuvotinu" i da takav Nenad Stevandić najviše odgovara režimu u RS. Vlast u RS, istakao je on, ne može smisliti boljeg potpredsjednika NSRS koji će "na najogavniji način iznositi neistine o SDS-u".

- Stevandić je promijenio osam političkih stranaka i ne znam ko mu danas u RS može vjerovati. On danas predstavlja Milorada Dodika i Željku Cvijanović. Da ima išta moralno u sebi podnio bi ostavku. Kada je podnio ostavku na sve funckije u SDS-u, postavlja se pitanje zašto nije podnio ostavku i na mjesto potpredsjednika NSRS? U rukovodstvu NSRS ne postoji predstavnik SDS-a kao najjače opozicine stranke - rekao je Govedarica.

On je dodao da Željka Cvijanović ima pravo da govori u parlamentu, ali opozicija ne želi da sluša predsjednika vlade koji je predmet najveće afere u institucionalnoj politici.

- I može ona da priča šta god želi, ali mi nju naprosto ne primjećujemo. Ona će biti upamćena kao predsjednik vlade sa kojim opozicija ne želi da razgovara. Ne vidim koji je to predsjednik vlade u proteklom periodu bio u takvoj situaciji, a premijeri su bili i Džombić i Dodik. Nikada nismo uradili ovo, ali nikada nismo ni imali snimak koji dokazuje ovo što dokazuje - istakao je Govedarica.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.