VIJESTI

KRIVAJA-MOBEL Radnici ponovo na ulicama Zavidovića, najavili blokadu ulaza i izlaza iz grada

Traže zaštitu imovine u fabrici

Autor:Ar. M./Agencije

17.3.2016

14:30 Radnici se boje da će početi, kako kažu rasparčavanje imovine preduzeća, koje su mjesecima unazad čuvali. Sada to rade zaštitarske službe, a kamion je jučer izašao u pratnji policije zbog čega su radnici ogorčeni.

- Ovo je sramotno, mjesecima smo čuvali imovinu preduzeća. Razlog zbog kojeg smo bloikirali ulice grada, jeste otuđenje imovine. Tražimo mjeru zabrane da se ubrza, jer je još uvijek na Sudu. Blokada ulica će trajati sve dok policija ili neko drugi ne zaštiti imovinu preduzeća - dodao je Hasić.

radnici-2

Radnici ne žele kućama

13:36 Radnici Krivaje-Mobel iz Zavidovića, njih gotovo 400, danas su blokirali gradske raskrsnice, tražeći tako od nadležnih da zaštite imovinu koja se nalazi u fabrici u kojoj su radili dugi niz godina.

Muhamed Mahovac, predstavnik radnika, kazao je Feni da je razlog današnjeg okupljanja to što je jučer iz kruga fabrike odvezen kamion, iako pred fabrikom mjesecima dežuraju radnici koji ne dozvoljavaju ulaz ili izlaz bilo kome u krug.

krivaja17-03-2

Radnici najavili blokadu ulaza i izlaza iz grada

 - Nako od ortaka ove firme ušao je u krug fabrike i odvezao nov kamion. Danas smo bili kod načelnika policije, ali ništa nije riješeno. Ranije smo tražili zakonsku prodaju imovine, raskide ugovora i ništa još nije urađeno. Danas ćemo ovde biti do 15.00 sati, a sutra oko 6.00 ili 7.00 sati ćemo blokirati sve ulaze i izlaze iz grada, sve do ispunjenja naših zatjeva – rekao je Mahovac.

Nezadovoljstvo radnika Krivaje Mobel traje već duže vrijeme, od kako su ortaci firme prestali uplaćivati zdravstveno osiguranje radnicima te isplaćivati plaće koje su, kaže Mahovac, uredno zaradili, zbog čega su više puta do sada  blokirali i magistralni put M-17. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.