VIJESTI

RADIVOJEVIĆ: Nisam ni mali ni veliki Srbin, samo sam čovjek

Kandidat za načelnika Srebrenice za "Avaz"

S. DEGIRMENDŽIĆ

22.5.2016

Desnica Radivojević, nezavisni kandidat za načelnika Srebrenice, u izjavi za „Dnevni avaz“ odbacio je optužbe stranaka iz Republike Srpske da je bilo čiji igrač koji bi, prema tvrdnjama srpskih stranaka iz manjeg bh. entiteta, trebao pomrsiti račune njihovom zajedničkom kandidatu Mladenu Grujičiću.

Takvim tvrdnjama pridružio se i Milorad Dodik, predsjednik RS i SNSD-a, koji je Radivojevićevu kandidaturu nazvao „bošnjačkom podvalom“.

Radivojević kaže da ga ne iznenađuju napadi usmjereni protiv njega i da se s takvim situacijama susretao i ranije.

- Vi znate da sam ja uvijek za njih bio izdajnik. Kada sam ušao u SDA, isto su govorili. Stalno me proglašavaju nekakvim izdajnikom srpskog naroda i da sam nečiji. A ja nisam ničiji, niti sam ikakav izdajnik. Nisam ni veliki ni mali Srbin. Želim samo biti normalan čovjek, otvorene duše, otvorenog srca i moja kandidatura je rezultat želje da svima pomognem - kazao je Radivojević.

Za razliku od onih stranka, kako je kazao, koje žele dijeliti Srebrenicu, Radivojević ističe da je njegov cilj pomirenje i napredak u tom gradu.

- Ne želim dijeliti Srebrenicu, kao što to neki žele, ja želim cjelovitu Srebrenicu, kao što želim cjelovitu BiH. Želim pomoći svima i smatram da se u Srebrenici može napraviti dosta u smislu pomirenja i suživota. Ne stidim se vrijednosti koje promoviram i bez multietničke Srebrenice, nema punog zajedništva. To je ta formula koja treba doprinijeti i razvoju ovog grada i to su jedini razlozi moje kandidature, a ne oni koje neki pokušavaju nametnuti - kategoričan je Radivojević.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.