VIJESTI

Posjeta predstavnika Nezavisnog odbora Ministarstvu sigurnosti BiH

Danas u Sarajevu

Redakcija

29.6.2016

Predstavnici Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, na čelu sa predsjednikom Žikom Krunićem i zamjenicima Enesom Obralijom i Matom Jozićem, posjetili su danas Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine  te o aktualnoj sigurnosnoj situaciji razgovarali sa ministrom Draganom  Mektićem.

Tokom izuzetno sadržajnog sastanka, ministar Mektić je upoznao rukovodstvo Nezavisnog  odbora sa  trenutno najvećim sigurnosnim izazovima sa kojima se suočavaju sigurnosne agencije, prvenstveno terorizmom te korupcijom.

Također, razmijenjena su stajališta o problemima koji opterećuju rad i djelovanje policijskih agencija te mogućnostima za njihovo prevazilaženje.

Zajednički je zaključak da Ministarstvo i Nezavisni odbor kroz svoj rad trebaju zaštititi policijske agencije od političkih udara i utjecaja kako bi mogli profesionalno i neometano da rade i bore protiv svih oblika kriminala.

Stoga je dogovoreno da ovi sastanci ubuduće budu češći kako bi o svim bitnim pitanjima za sigurnost  razmijenili mišljenja i našli najbolja rješenja za sigurnosni sistem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.