VIJESTI

Cihad Erginay, ambasador Republike Turske u posjeti Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

Saopštenje za javnost

Redakcija

10.8.2016

Cihad Erginay, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, kojom prilikom je razgovarao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem.

Ambasador Erginay upoznao je direktora Vilića o događajima, koji su se u mjesecu julu ove godine dogodili u Turskoj, te o aktivnostima koje provodi Ambasada Republike Turske u BiH. Ambasador se zahvalio na podršci i saradnji koju su pružili pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH neposredno nakon saznanja o pokušaju državnog udara u R.Turskoj.

Direktor Vilić istakao je da je dosadašnja saradnja, posebno u oblastima osiguranja VIP osoba za vrijeme njihovog boravka u BiH, fizičke i tehničke zaštite diplomatsko-konzularnih predstavništava, kao i razmjena informacija putem međunarodne operativne policijske saradnje, na visokom profesionalnom nivou.  

Sagovornici su istakli da je prepoznato iskreno partnerstvo između Ambasade Republike Turske u BiH i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, te da će se zajednička saradnja nastaviti i u budućnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.