VISIT SARAJEVO

Ususret najdražem gostu: Osjetite istinski duh ramazana u Sarajevu

“Visit Sarajevo – Feel the Spirit of Ramadan”

Ususret najdražem gostu: Osjetite istinski duh ramazana u Sarajevu. VISIT SARAJEVO

Marketing

21.3.2023

Turistička zajednica Kantona Sarajevo poziva sve stanovnike Sarajeva, posjetioce, domaće i strane turiste da osjete miris ramazana u Sarajevu i ono najljepše od naše tradicije i kulture što s ponosom predstavljamo.

Projekt "Visit Sarajevo - Feel the Spirit of Ramadan" uz finansijsku podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo realizuje Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i Islamska zajednica u BiH, u periodu od 22. marta do 22. aprila 2023. godine,

Ovaj projekt zamišljen je kao festival dobročinstva, ljubavi i duhovnosti koji će se realizovati kroz ramazanske večeri, mukabele, teravih-namaze, prigodne muzičke programe, diskusije, volonterske akcije i zajedničke iftare za mlade.

„Nizom vjersko-kulturnih sadržaja i programa i ovog ramazana nastojimo obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo, te doprinijeti razvoju specifičnih oblika turizma, njegujući imidž Sarajeva kao evropske prijestolnice multikulturalnosti.

Ususret najdražem gostu: Osjetite istinski duh ramazana u Sarajevu. VISIT SARAJEVO

Poseban akcenat stavljamo na specifične ramazanske tradicije u Sarajevu, koje želimo približiti domaćim i stranim turistima kao dio naše kulture i prezentirati Kanton Sarajevo kao zanimljivu i atraktivnu turističku destinaciju, te povećati turistički promet, broj turističkih posjeta i dužinu boravka na destinaciji.

Kombinacija vjerskog i kulturno-historijskog turizma zanimljiva je turistima svih religijskih opredjeljenja, a ovaj festival je jedinstvena prilika da i turisti istinski osjete miris i duh ramazana na način kako ga doživljava lokalno stanovništvo, što je postao vodeći trend u svijetu turizma. Fokus je na iskustvu i povezivanju s lokalnom kulturom i načinom života“, kazao je Haris Fazlagić, v.d. predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Posjetite Sarajevo i osjetite istinski duh ramazana. Visit Sarajevo

Kao poseban poklon za sve građane Sarajeva i turiste, prvog dana Bajrama bit će upriličen tradicionalni koncert “Bajram dođe, mirišu avlije” uz najpoznatija imena izvođača duhovne muzike iz BiH.

Dodatne informacije o pojedinačnim aktivnostima u sklopu projekta “Visit Sarajevo – Feel the Spirit of Ramadan” pratitite na društvenim mrežama Visit Sarajevo Facebook i Visit Sarajevo Instagram

Posjetite Sarajevo i osjetite istinski duh ramazana!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.