USAID TURIZAM

Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair 2023: Mjesto gdje ideje susreću prilike

USAID Turizam organizira panele posvećene turizmu u okviru Sarajevo Business Foruma i Sarajevo Halal Fair-a

Sarajevo Business Forum/Sarajevo Halal Fair 2023. USAID Turizam organizira panele posvećene turizmu u okviru Sarajevo Business Foruma i Sarajevo Halal Fair-a.. SARAJEVO BUSINESS FORUM

Marketing

12.5.2023

Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair 2023. godine, u saradnji sa USAID-ovim Projektom razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam) održat će 18. maja u hotelu Hills na Ilidži posebne panele posvećen isključivo turističkoj industriji.

U okviru Sarajevo Business Foruma, u 10:00 sati, održat će se panel „Otpornost i inovacije: Podsticanje investicija & rasta u sektoru turizma, koji se sastoji od dvije sesije: Reputacija, reputacija, reputacija: Moć brenda kao katalizatora za privlačenje investicija i međunarodnog kapitala i Strategije za rast investicija i profitabilnost u sektoru turizma. Učesnici panela - osam vrhunskih stručnjaka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Francuske i Sjedinjenih Američkih Država prenijet će svoja iskustva iz ove oblasti. Medijima će se obratiti direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH Karl Wurster te viša menadžerica za poslovni razvoj kompanije Expedia Group Media Solutions Milos Sanchez. Kurator i moderator ovog panela je viši savjetnik za razvoj destinacije na projektu USAID Turizam Ibrahim Osta.

Istog dana u 12:00 sati, USAID Turizam će u saradnji s BBI bankom organizirati radionicu „Finansiranje projekata u zdravstvenom turizmu“. Radionica će svim akterima u sektoru turizma omogućiti da ostvare konekcije, da se povežu, diskutiraju i sarađuju s fokusom na razvoj zdravstvenog turizma, koji može osigurati ekonomski rast i podršku rastu sektoru turizma Bosne i Hercegovine.

Panel na Sarajevo Halal Fairu-u pod nazivom Halal-friendly turističke destinacije planiran je u 14:30 sati. Panel će moderirati direktor projekta USAID Turizam Feđa Begović. Diskusija panela bit će fokusirana na rastući segment tržišta – halal turizam, imajući u vidu da su potrošači i turisti u potrazi za destinacijama koje ispunjavaju njihove potrebe i da mnoge države ulažu značajne napore kako bi privukli ovu vrstu putnika.

Agendu događaja možete preuzeti ovdje.

Sarajevo Business Forum i USAID Turizam predstavnicima turističkog sektora nude besplatne jednodnevne karte za događaje planirane 18. maja. Karte se mogu rezervirati na sljedećem linku.

Rok za prijave je 16. maj, do 15:00 h.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.