MINUTA

Aco-faco, ubiše Olivera I.

Obećano-ispunjeno!

Piše: Bakir Hadžiomerović

17.1.2019

Valjda usljed deficita zapaljivijih tema, predsjednik Srbije posvetio se bosanskohercegovačkim Hrvatima i demografsko-političkom položaju konstitutivnog naroda u BiH. Pa tako Aleksandar Vučić dijagnosticira kako su ovdašnji Hrvati u prošlosti griješili poput kosovskih Srba, da su teritorije i gradove prepustili - nebudiprimijenjeno - bošnjačkoj okupaciji.  

Svakakvih se, naime, gadosti Vučić nagovorio tokom prilično sramotne karijere, međutim recentne objave opasnije su čak i od onih prijetećih računica „sto za jednoga“, što ih je, kao Šešeljev mali od kužine, bljuvao sa govornice srbijanske skupštine.

U okićeni Beograd danas stiže ruski car. Vladimira Putina na gradskim ulicama (d)očekuje pedesetak hiljada najvatrenijih simpatizera Vučićeve stranke. Po naredbi s vrha, organizirano su ih dovukli iz raznih krajeva zemlje. Ima, bre, Putin da pišne u gaće kad „na licinom mestu“ shvati koliko ga obožavaju Vučićeve pristaše.

Pretpostavlja se da će u izvještajima režimskih medija Putinovu posjetu posebno emotivno doživjeti izmanipulirani Srbi s Kosova. Kojima je režim koliko jučer striktno zabranio masovnije okupljanje radi obilježavanja prve godišnjice atentata na čestitog Olivera Ivanovića, bivšeg lidera antivučićevske opozicije na sjeveru samostalne države. Podsjećanja radi, Ivanović je ubijen u mafijaškoj sačekuši 16. januara 2018. Prethodno su mu prijetili, zapalili automobil, vrijeđali ga i šikanirali, najavljivali sigurnu smrt. Obećano- ispunjeno!

U svom oproštajnom intervjuu Ivanović svjedoči da kosovskom sjevernom enklavom sa srpskom većinom (straho)vlada mafija uz političku podršku zvaničnog Beograda. Nažalost, to će i odrediti sudbinu čovjeka kojem je Kosovo predstavljalo otadžbinu, a ne poligon za šovinističke parole. Da se ne lažemo, Vučićevi stavovi potpuno su suprotni.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.