BIH

SBB: SDP je taj koji se treba pravdati za svoje veze s djeliteljem BiH Miloradom Dodikom

Saopćenje za javnost

Press centar SBB-a

20.7.2014


Povodom saopćenja iz Press službe SDP-a BiH od 20. 7. 2014. godine, u kojem se iznose neutemeljene i nerazumne optužbe na račun SBB-a i još nekih stranaka, SBB saopćava sljedeće:

- Očigledno da je SDP pogodila tačna dijagnoza jednog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, koji je rekao da glas za Bakira Izetbegovića predstavlja glas za Zlatka Lagumdžiju,  kao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, zato što o tome postoji dogovor između njih dvojice.

U svom reagiranju, SDP u antibosanske snage stavlja Radončića, Komšića, Čovića i cijelu SDA ali- što je možda indikativno- uopće ne spominje glavnog i vrlo transparentnog rušitelja BiH Milorada Dodika.

Zbog toga SBB smatra da je SDP taj koji se treba pravdati zašto je „zaboravio“ separatizam Milorada Dodika i zašto to uporno mjesecima čini.

To što SDP sebe naziva jedinom antinacionalističkom snagom u BiH, djeluje neutemeljeno i lažno zbog ogromne vezanosti sa teškim nacionalistom Miloradom Dodikom, koji je uostalom i obezbijedio da  Lagumdžija bude njegov, a ne bošnjački ministar u Vijeću ministara BiH.
                                                                                                
                                                                                     

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.