BIH

Izetbegović daje dodatni kerozin ultranacionalističkim snagama u zemlji

Reakcija Stranke dijaspore BiH

Redakcija

12.8.2014

 

Stranka dijaspore Bosne i Hercegovine upućuje čestitke gospodinu Erdoganu na pobjedi za predsjednika Republike Turske i povjerenju koje mu je turski narod dao! Međutim, izjava aktuelnog bošnjačkog člana u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića grubo vrijeđa slobodarske tradicije, duh neovisnosti i opstojnosti bosanskog čovjeka na ovom podnevlju! Ona je nespojiva sa modernom diplomatskom praksom. Revolt nije prisutan samo medu građanima u BiH već ga ispoljava i dijaspora u zemljama u kojima danas živi i djeluju, saopšteno je iz Predsjedništva Stranke dijaspore BiH.

U saopštenju se dalje navodi da ovakvim štetnim izjavama, diplomatsko-neprimjerni, Izetbegović potpomaže i daje dodatni kerozin ultranacionalističkim snagama u zemlji i onima koji rade na podjeli Bosne i Hercegovine.

- Takvo otvoreno i donekle vazalsko vezivanje sebe, kao i SDA za jednu političku opciju, ne može se zvati mudrom politikom specifičnom za današnje moderne stranke - stoji u saopštenju, te dodaje da je “postalo gotovo monotono da se diplomatski odnosi kao i inostrana putovanja gospodina Izetbegovića svode na relaciji Sarajevo - Ankara!"

- Građani Bosne i Hercegovine bi mnogo više cijenili da je gospodin Izetbegović više napora usmjerio na relaciju Sarajevo - Brisel kako bi se učvrstili diplomatski odnosi i utabala staza sa velikom evropskom familijom, na putu ka Evropskoj uniji! Od gospodina Izetbegovića očekujemo da ce smoći snage da se izvini uvređenim građanima Bosne i Hercegovine - navodi se u saopštenju Stranke dijaspore BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.