BIH

Pašalić: Ne želimo nikakve sukobe sa radnicima “Zraka”

Predstavnici “Superior Grupe” čekat će odluku Kantonalnog suda

E. T.

1.10.2014

Predstavnici kompanije “Superior Grupe” koje su jučer radnici firme “Zrak” spriječili u nakani da uđu u krug ovog preduzeća, u narednom periodu neće ni pokušavati ulaziti u ovo preduzeće, da ne bi došlo, kako su kazali, do nekih nemilih scena ili eventualnih sukoba sa radnicima, saznaje “Dnevni avaz”.

Naime, oko 150 radnika firme “Zrak”, spriječilo je ulazak sudskog vještaka, zbog, kako su kazali za “Dnevni avaz”, bojazni da bi dolaskom novog kupca u prostorije njihovog preduzeća mogli ostati bez posla. Čak su pripadnici Sudske policije morali osiguravati ulazak predstavnika “Superior Grupe” koja je kupac jednog objekta ovog preduzeća.

- Ne želimo nikakve sukobe. Općinski sud u Sarajevu je donio odluku da te prostorije pripadaju nama, sindikat “Zraka” se žalio Kantonalnom sudu I mi smo spremni ispoštovati sve procedure kako bismo nesmetano mogli useliti u nove prostorije – kazao je Pašalić za “Avaz”.

Inače, Općinski sud u Sarajevu donio je odluku kojom “Superior Grupa” postaje vlasnik dijela firme. Radnici su se žalili Kantonalnom sudu, međutim, odluke po žalbi još uvijek nema.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.