BIH

Samiri Salihović jedina želja je krov nad glavom!

Samohrana majka traži pomoć

A.Š.

8.10.2014

Samiri Salihović iz Sarajeva, samohranoj majci dvoje djece, jedina želja na svijetu je da obezbijedi svojoj djeci krov nad glavom. Ona sa sinom i kćerkom živi od 174 KM socijalne pomoći i 49 KM dječijeg doplatka kao podstanarka u Buča Potoku. Kuća u kojoj žive je neuslovna za život, nemaju grijanja i puna je miševa. Uskoro će morati i odatle da iseli, jer se kuća prodaje. Zbog teških zdravstvenih problema, nije sposobna za rad, privređivanje i samostalni život. 

– Samo za kiriju dajem 170 KM, a gdje su režije? Sin mi je isto tako obolio, a kćerka koja ide u srednju školu, također je slabog zdravstvenog stanja.  Više puta sam se obraćala Općini Novi Grad da mi barem dodijele jednu sobu, ali me nikad nisu htjeli primiti. Bojim se da više nemam izlaza, da ću se ubiti – kazala je Salihović koja ističe da bi voljela da se otvori humanitarni broj kako bi joj ljudi dobrog srca pomogli da napokon ima svoj dom. 

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu to učiniti uplatama na račun Samire Salihović u Sparkasse Bank na brojeve računa 199-049-00654450-95 ili 21-43560-654540 .

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.